Hot News
15. november 2019

Hot News... 15. november 2019

 

Datoliste

November 

18.-22. Madlejr for 6. oh 7. klasse

24. Julemarked på Lystbækgaard

December

2. Juleklippedag

5. Julehyggeaften

8. Julemarked i Muldbjerg Mølle

9. Bestyrelsesmøde

10. Åben morgensang

12. Klassens tid og summemøde

16.-19. 4 Tværuge

20. Kirke - og derefter juleferie

Vi ses igen mandag den 6. januar 2020 

 

 

Weekendrengøring

Lørdag den 16. november

Anja og Tom

Lotte og Poul

Lørdag den 23. november

Mette og Bjarne

Nadia og Jim

 

Lørdag den 30. november

Chalotte og Jørgen

Anna-Marie og Mogens 

Nyt fra friskolen...

Vi er gået ind i emneugens sidste dag. På alle hold er der blevet arbejdet med det historiske - og på mange forskellige måder. De yngste har arbejdet med bronzealderen, hvor der bl.a. har været besøg på Lystbækgaard, hvor der blevet set på får og uld, arbejdet i fedtsten, kogt en høne eller to og lavet foldebøger.

Mellemgruppen har arbejdet med tidlig middelalder, og det gav et besøg på Velling Naturrideskole, for at være rigtig rytter til hest og der er blevet lavet manuskript og indspillet en film.

De ældste har arbejdet med 2. verdenskrig, hvor der er dykket ned i emner som; modstandsbevægelsen, Danmark under besættelsen, Hitler, De hvide busser, efterkrigstiden og der er blevet udarbejdet en tidslinje. Eleverne fik også rationeringsmærker, og så skulle der "handles" ind til et lille måltid.

Disse uger er med til at sætte den historiske fortælling i perspektiv og styrke sammenholdet.

 

Til morgensang i dag skal vi desværre tage afsked med Mike fra 2. klasse. Mike er flyttet med hans familie ud på den anden side af Ølstrup, og skal på mandag starte på Spjald Skole. Vi vil ønske Mike og hans familie det bedste i tiden der kommer - og tak for det gode samarbejde igennem mange år.

Men vi skal også fejre Birger. Birger har - i morgen den 16. november - været ansat her på friskolen i 10 år. Vi sætter utrolig stor pris på Birger hjælpsomhed og tålmodighed med både børn og voksne! Vi glæder til mange flere år.

 

I næste uge sender vi 6. og 7. klasse på Madlejr sammen med Hanne og Morgan. Mens de er afsted får vi besøg af Nanna. Nanna går i 9. klasse på Tim Skole, og hun skal være i praktik her hele ugen.

 

Nyt fra bestyrelsen

Vi minder om, at jernindsamlingen er ophørt. Jernprisen er faldet og transportudgiften steget, så det var blevet en underskudsforretning. Til gengæld samler vi stadig masser af aviser og pap ind - og næste gang er allerede på lørdag d. 16. november fra kl. 9.00. God arbejdslyst - vi ses på pladsen! 

Årets hyggeligste måned er på (muse)trapperne og vi håber at se mange af jer til årets julehygge og fællesspisning på skolen torsdag d. 5. december kl. 18.00.

Mange hilsner bestyrelsen 

 

 

 

 

November 2019
15. november 2019
Læse vores Hot News her...
April 2019
10. april 2019