Hvert andet år tager hele skolen - fra yngste til ældste barn - på en fælles 4-dages lejrtur.

Storlejren, som vi kalder det, finder sted på et egnet spejderområde med dertilhørende hytte. Vi bruger hyttens toilet-, bad- og køkkenfaciliteter, men sover ellers i telt og laver mad på bål.

Storlejrens aktiviteter tager som regel udgangspunkt i det område, lejren måtte befinde sig i det år, men også i hvad skolen ugen inden har arbejdet med i emneugen.

Storlejren på Hover-Torsted Friskole er en stor begivenhed, som alle ser frem til. Den er med til at skabe fællesskab på tværs af klasserne og give børnene nogle andre udfordringer, end de får hjemme på friskolen.

De år, hvor der ikke er storlejr, bliver det ofte til kortere ture - i telt, shelter eller andet.

Hvert andet år tager 6. - 7. klasse på en længere tur. Det er op til gruppen af børn, deres forældre og lærere, hvor turen skal gå hen. Tit går turen dog til Bornholm med et stop i København. Børnene har selv været med til at samle penge ind til turen ved avisindsamling, lokalbladsuddeling og andet.

Hvert år tager Friskolens 8. klasse på en sprogrejse.

Børnene siger om lejr:

• Samarbejde
  • Sammenhold
  • Styrker fællesskab
  • Friluftsliv
  • Selvstændighed
  • Fri for forældre i 4 dage
  • Vi har mange fag

Forældrene siger om lejr:

• Vild god tradition – en kæmpe oplevelse for alle
  • Udfordringer og udvikling